ANAOKULUMUZDA ÇİFT DİLLİ EĞİTİM (BILINGUAL EDUCATION) 

13 Ekim 2017 Haberler 0 Yorum

Özel Körfezim Eğitim Kurumları Anasınıfı olarak Çift Dilli Eğitim (Bilingual Education) programı uygulamaktayız. Çocuğun akademik, sosyal ve bireysel gelişimine önemli katkılar sağlayan çift dilli eğitim sisteminde; gelişen bilişsel esneklik ile çocuklar her iki dilin de özelliklerini kavrayabilirler, küçük yaşta oldukları için doğru telaffuzu kolayca öğrenebilirler, farklı dillere ve kültürlere karşı olumlu tutumlar geliştirirler.

 Bu yöntemde Türk ve yabancı İngilizce öğretmenlerimiz anasınıfı öğretmenlerimiz ile işbirliği içerisinde çalışmaktadırlar. Bu şekilde öğrencilerimiz kavramları hem ana dillerinde hem de İngilizce olarak öğrenmektedir. İngilizce öğrenme süreçleri; öncelikle dinleyerek, duyduklarına anlam yükleyerek, sesleri, kelimeleri, cümleleri ayırt ederek ve taklit ederek gerçekleşir.

Öğrencilerimiz dil edinim sürecinde ana dili aktif kullanırken, İngilizceyi öncelikle sürekli duyar, sonrasında telegrafik konuşma evresine geçer. Telegrafik konuşma sonrasında dili aktif kullanma evresine geçerler. Bu süreç ana dili öğrenme süreciyle aynıdır. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken nokta ise dil gelişiminde bireysel farklılıklar görülebilir. Çocuklarımızın çok kısa bir sürede ileri derecede dil becerileri geliştirmeleri beklenmemelidir. Dil kazanımı uzun ve sabırlı olmayı gerektiren bir süreçtir.

Fotoğraf Galerisi 10 Fotoğraf

Yorumlar ( 0 )
Bu Habere Yorum Yapın
E-mail adresinizi yayınlanmayacaktır, * ile belirtilmiş alanlar gereklidir.*

Sitenin tüm hakları saklıdır